torsdag 22 september 2011

Begagnade böcker om veganism och djurrätt

hittar du på Bokbörsen
www.bokborsen.se

Alproyoghurt

Titta bakom etiketten på Alpro naturellyoghurt. Där finns en talong att fylla i så att du kan skicka en rabattkupong till en vän

Veganodlat

Fortfarande finns mycket att skörda i våra veganodlingar tex tomat, sallad, gurka, chili, morot, rödbetor. svartkål, mangold, bönor. Vi har även veganodlad frukt till försäljning.

Veganföreningen 35 år

Vi firar genom att denna vecka lotta ut en t-shirt storlek XL. Olivgrön med text Veganism is caring
Skicka in tips på ditt veganska favoritgodis till ulla
ullatroeng@yahoo.se så deltar du i utlottningen
Vi vill ha ditt tips före söndag

onsdag 7 september 2011

Databas över veganjobb

Den brittiska organisationen Viva, bygger upp en databas för jobb inom alternativsektorn. Veganska nutritionister, akupunktörer,örtspecialister mm registreras i databasen. Något för Sverige eftersom många söker efter veganska läkare, nutritionister ,dagis mm

Ankor på tallriken

Runt om i världen föda ankor upp för att bli mat på tallriken. Bara i Storbrittanien dödas 15 miljoner ankor varje år för att bli mat. I Asien och många andra länder föds de upp i trånga utrymmen eller i samma utrymmen där människor bor vilket leder till smittspridning av sjukdomar inte bara bland fåglarna utan till människor. Men framför allt plågas fåglarna under både uppfödning och slakt.

Soja ger cancerskydd

Många forskningsrapporter pekar på att sojakonsumtion under uppväxten skyddar mot bröstcancer i senare åldrar. Ny forskning visar att sojakonsumtion även ger skydd till dem som redan insjuknat The Shanhai Breast Cancer Survival Study pekar på detta. 5000 kvinnor följdes i studien. De som åt mer än 11 gram soja per dag hade större överlevnad. 29% mindre risk att avlida av sjukdomen och 32 % större chans att inte återinsjukna.
JAMA 302(22) 2437-2442

Inget skydd av fisk

Ofta kan man läsa att konsumtion av fisk ger ett bra skydd mot hjärtsjukdomar. Många människor äter därför dagligen fiskolja i olika former. Forkare har inte funnit att det finns bevis för att fisk ger skydd. 5000 personer följdes i 11 år. Av dessa fick 670 personer hjärtattacker.
European Journal of Heart Failure 11(10) 922-928

Veganodlade frukter

Äpplen, päron och plommon som odlats veganskt kan du köpa hos oss för 15 kr/kg